De mooiste tegelvloer voor de woonkamer? 7 tips

De mooiste tegelvloer voor de woonkamer? 7 tips

Tegels voor gunstige prijzen

Overweeg jij een nieuwe tegelvloer voor je woonkamer? Doe dan eerst voldoende inspiratie op door verschillende vloertegels in uiteenlopende stijlen te bekijken. Dat kan eerst online, vervolgens in een showroom. Maar bekijk er niet te veel, want dan zie (op een gegeven moment) door de bomen het bos niet meer. In dit artikel hebben we vast een aantal handige tips (en inspiratie) voor je om de zoektocht naar jouw perfecte woonkamer vloertegel in gang te zetten.

tegels woonkamer


Top 7 woonkamer vloertegels

Natuurlijk bepaal jijzelf welke stijl vloertegel je mooi vindt. Om je alvast wat ideeën voor te leggen voor een mooie tegelvloer in je woonkamer hebben we een top 7 gemaakt van de populairste vloertegels uit ons assortiment:

1. Vloertegel 60x120 CM bruin mat gerectificeerd
vloertegel 60x120 cm bruin
2. Vloertegel 75x75 CM antractiet mat gerectificeerd
vloertegel 75x75 antractiet
3. Vloertegel 80x80 CM Grijs mat gerectificeerd
vloertegel 80x80 grijs
4. Vloertegel 60x120 CM beige mat gerectificeerd
vloertegel beige
5. Vloertegel 26x200 CM bruin mat gerectificeerd
vloertegel 26x200cm bruin
6. Vloertegel 100x100 CM multicolor mat 
vloertegel voor in de woonkamer
7. Vloertegel 60x60 Nordic Grey
grijze vloertegel

Inspiratie woonkamer tegels

Heb je na het zien van deze 7 vloertegel tips voor de woonkamer nog meer inspiratie nodig? Dan wordt het tijd voor een bezoek aan onze showroom waar je deze woonkamer vloertegels van dichtbij kunt bekijken. Naast een bezichtiging kun je dan direct de structuur van de tegel voelen om een betere indicatie te krijgen van hoe de vloertegel aanvoelt. Daarnaast doe je bij een fysieke bezichtiging direct meer inspiratie op voor die nieuwe tegelvloer in je woonkamer, omdat je een direct vergelijk kunt maken met ons brede vloertegel assortiment.
 

Een lichte tegelvloer voor je woonkamer

Waarom je zou kiezen voor een lichte tegelvloer in je woonkamer? Daar zijn een aantal hele aantrekkelijk redenen voor. We lichten ze hieronder even voor je uit.
 • Een lichte tegelvloer geeft vaak een bijzonder ruimtelijk effect. Lichte tegels, zoals lichtgrijs of wit, reflecteren meer licht dan een donkere tegelvloer in je woonkamer. Hierdoor oogt de woonkamer wat ruimer en lichter. Met name in kleine ruimtes is dat een groot pluspunt!
 • Lichte tegels geven de woonkamer een mooie serene en verfijnde uitstraling. Ze stralen een zekere rust uit.
 • Lichte tegels zijn tijdloos en passen bij hele uiteenlopende interieurstijlen. Je kunt ze combineren met meubels en accessoires in verschillende kleuren en stijlen.
 • Lichtere tegels zijn vaak eenvoudig schoon te maken. Stof is vaak minder zichtbaar dan op donkere tegels.
 • Lichte tegels zijn er in verschillende materialen, zoals keramiek, natuursteen en terrazzo. Elke soort tegelmateriaal heeft zijn eigen uitstraling en voordelen, bovendien zijn er veel verschillende formaten tegels waarmee je kunt combineren.
 • Je kunt met de wat lichtere tegels hele mooie combinaties maken met vloerkleden in verschillende kleuren en materialen. Hiermee kun je precies jouw stijl invullen.
   
lichte tegelvloer woonkamer
 

Heeft een lichte tegelvloer ook nadelen?

Er zijn echter ook enkele nadelen aan een lichte tegelvloer in je woonkamer. Zo is een witte tegelvloer natuurlijk wat besmettelijker dan wanneer je een donkere tegelvloer in je woonkamer laat plaatsen. Ook kunnen lichte tegels voelbaar kouder aanvoelen dan een donkere tegelvloer. Dit kun je oplossen door vloerverwarming te laten installeren.


Liever een donkere tegelvloer voor jouw woonkamer?

Een donkere tegelvloer in je woonkamer heeft ook weer vele voordelen. Bijvoorbeeld een fraaie zwarte of grijze tegelvloer kan een bijzondere uitstraling geven aan een woonkamer. 
 • Donkere vloertegels, zoals zwart, bruin of grijs, geven je woonkamer een warme en sfeervolle uitstraling. Ze geven je het gevoel van luxe en elegantie.
 • Een donkere tegelvloer is modern (en tijdloos tegelijkertijd) én bijzonder chique. Ze passen bijvoorbeeld goed bij een minimalistische of industriële interieurstijl.
 • Een donkere vloer geeft een mooi contrast met lichte meubels en accessoires in de woonkamer. Hierdoor komen de meubels en accessoires nog beter tot hun recht.
 • Donkere vloertegels zijn wat minder gevoelig voor vlekken dan lichte tegels in je woonkamer. Vuil valt simpelweg minder goed op.
 • Er zijn verschillende materialen voor zwarte en grijze vloertegels te verkijgen, zoals keramiek, natuursteen en terrazzo. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en voordelen. Ook zit er lekker veel variatie in donkere tegels in verschillende kleuren, formaten, patronen en afwerkingen. Zo vind je dus altijd wel een de perfecte tegel voor jouw woonkamer.
 • Donkere tegels kun je weer mooi combineren met lichtere accenten, zoals wanden, meubels of accessoires. 
   

Ook donkere tegelvloeren kennen nadelen

Naast deze vele voordelen van een zwarte of grijze tegelvloer in je woonkamer kennen ook deze donkere vloeren nadelen. In tegelstelling tot de lichte vloertegels kunnen donkere tegels namelijk een verkleinend effect hebben op je woonkamer. Dit is dus vooral een nadeel in kleinere woonkamers.
Bezoek eerst eens onze showroom in Kaatsheuvel om de tegels in het echt te bekijken. Zo krijg je een goede indruk van de kleur en structuur van jouw gewenste lichte of donkere vloertegels.


Let naast kleur en stijl ook hierop

Niet alleen de looks zijn belangrijk voor het realiseren van een fraaie tegelvloer in je woonkamer. Houd ook altijd rekening met de volgende aspecten:

Vloerverwarming: Heb je vloerverwarming in huis? Ga dan even na of de vloertegel die jij op het oog hebt hier wel geschikt voor is. Dit is bijna altijd wel het geval, maar laat je voor de zekerheid hierover informeren.

Slijtgroep: Niet alle vloertegels zijn geschikt voor de woonkamer. Dit is vooral afhankelijk van de slijtgroep van de tegel. Doorgaans zijn vloertegels uit slijtgroep 3 en 4 geschikt voor gemiddelde en sterke belasting en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in de woonkamer.

Gerectificeerde vloertegels: Gerectificeerde tegels zijn altijd maatvast, hiermee kun je een strakker resultaat bereiken. Belangrijk is wel dat de vloer geen oneffenheden vertoond. Bij vloeren die niet helemaal recht lopen is een ongerectificeerde tegel een oplossing.

Formaat: Eigenlijk is het formaat ook onderdeel van de uitstraling van een tegelvloer. Zo geeft een grotere tegel een strakke belijning en rustigere uitstraling dan een kleine vloertegel. Daarnaast kun je nog kiezen tussen rechthoekige of vierkante formaten in vele afmetingen. Welk formaat heeft de voorkeur voor jouw woonkamer?


Vloertegels leggen in de woonkamer

Laat de vloertegels in je woonkamer altijd leggen door een gespecialiseerde tegellegger voor het mooiste resultaat. Deze specialist weet wat hij doet en wat ervoor nodig is om jouw gekozen vloertegel zo goed mogelijk uit te laten komen. Bij Sanitair en Tegeloutlet hebben wij onze eigen ervaren tegelleggers in dienst die al vele woonkamers hebben voorzien van een perfecte tegelvloer. Kent u zelf al een goede tegellegger? Dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om enkel uw gewenste woonkamer vloertegels te bestellen en deze door uw eigen specialist te laten leggen.

vloertegels woonkamer
Tegels en sanitair van topkwaliteit
Tegels en sanitair van topkwaliteit
Direct uit voorraad leverbaar