De mooiste tegelvloer voor de woonkamer? 7 tips

De mooiste tegelvloer voor de woonkamer? 7 tips

Tegels voor gunstige prijzen

Overweeg jij een nieuwe tegelvloer voor je woonkamer? Doe dan eerst voldoende inspiratie op door verschillende vloertegels in uiteenlopende stijlen te bekijken. Dat kan eerst online, vervolgens in een showroom. Maar bekijk er niet te veel, want dan zie (op een gegeven moment) door de bomen het bos niet meer. In dit artikel hebben we vast een aantal handige tips (en inspiratie) voor je om de zoektocht naar jouw perfecte woonkamer vloertegel in gang te zetten.

tegels woonkamer


Top 7 woonkamer vloertegels

Natuurlijk bepaal jijzelf welke stijl vloertegel je mooi vindt. Om je alvast wat ideeën voor te leggen voor een mooie tegelvloer in je woonkamer hebben we een top 7 gemaakt van de populairste vloertegels uit ons assortiment:

1. Vloertegel 60x120 CM bruin mat gerectificeerd
vloertegel 60x120 cm bruin
2. Vloertegel 75x75 CM antractiet mat gerectificeerd
vloertegel 75x75 antractiet
3. Vloertegel 80x80 CM Grijs mat gerectificeerd
vloertegel 80x80 grijs
4. Vloertegel 60x120 CM beige mat gerectificeerd
vloertegel beige
5. Vloertegel 26x200 CM bruin mat gerectificeerd
vloertegel 26x200cm bruin
6. Vloertegel 100x100 CM multicolor mat 
vloertegel voor in de woonkamer
7. Vloertegel 60x60 Nordic Grey
grijze vloertegel

Inspiratie woonkamer tegels

Heb je na het zien van deze 7 vloertegel tips voor de woonkamer nog meer inspiratie nodig? Dan wordt het tijd voor een bezoek aan onze showroom waar je deze woonkamer vloertegels van dichtbij kunt bekijken. Naast een bezichtiging kun je dan direct de structuur van de tegel voelen om een betere indicatie te krijgen van hoe de vloertegel aanvoelt. Daarnaast doe je bij een fysieke bezichtiging direct meer inspiratie op voor die nieuwe tegelvloer in je woonkamer, omdat je een direct vergelijk kunt maken met ons brede vloertegel assortiment. 


Let naast kleur en stijl ook hierop

Niet alleen de looks zijn belangrijk voor het realiseren van een fraaie tegelvloer in je woonkamer. Houd ook altijd rekening met de volgende aspecten:

Vloerverwarming: Heb je vloerverwarming in huis? Ga dan even na of de vloertegel die jij op het oog hebt hier wel geschikt voor is. Dit is bijna altijd wel het geval, maar laat je voor de zekerheid hierover informeren.

Slijtgroep: Niet alle vloertegels zijn geschikt voor de woonkamer. Dit is vooral afhankelijk van de slijtgroep van de tegel. Doorgaans zijn vloertegels uit slijtgroep 3 en 4 geschikt voor gemiddelde en sterke belasting en daarmee uitermate geschikt voor gebruik in de woonkamer.

Gerectificeerde vloertegels: Gerectificeerde tegels zijn altijd maatvast, hiermee kun je een strakker resultaat bereiken. Belangrijk is wel dat de vloer geen oneffenheden vertoond. Bij vloeren die niet helemaal recht lopen is een ongerectificeerde tegel een oplossing.

Formaat: Eigenlijk is het formaat ook onderdeel van de uitstraling van een tegelvloer. Zo geeft een grotere tegel een strakke belijning en rustigere uitstraling dan een kleine vloertegel. Daarnaast kun je nog kiezen tussen rechthoekige of vierkante formaten in vele afmetingen. Welk formaat heeft de voorkeur voor jouw woonkamer?


Vloertegels leggen in de woonkamer

Laat de vloertegels in je woonkamer altijd leggen door een gespecialiseerde tegellegger voor het mooiste resultaat. Deze specialist weet wat hij doet en wat ervoor nodig is om jouw gekozen vloertegel zo goed mogelijk uit te laten komen. Bij Sanitair en Tegeloutlet hebben wij onze eigen ervaren tegelleggers in dienst die al vele woonkamers hebben voorzien van een perfecte tegelvloer. Kent u zelf al een goede tegellegger? Dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om enkel uw gewenste woonkamer vloertegels te bestellen en deze door uw eigen specialist te laten leggen.

vloertegels woonkamer
Tegels en sanitair van topkwaliteit
Tegels en sanitair van topkwaliteit
Direct uit voorraad leverbaar